Dutch Floorball Foundation
Supporting the development of Dutch floorball with a focus on the Dutch Women's Team

Floorball sport

Floorball is een snel groeiende sport is in Nederland, maar mogelijk weet je niet precies wat het echt inhoudt. Floorball is een snelle zaalsport waarbij twee teams van vijf veldspelers en een keeper in een veld (40 x 20 m) spelen dat omringd is door een kniehoge boarding. Het wordt gespeeld met plastic sticks en een erg lichte bal, de keeper heeft geen stick. In 3x 20 minuten speeltijd proberen beide teams zo vaak mogelijk te scoren, bij de hogere divisies gaat het om ‘effectieve’ tijd wat betekend dat bij dode spelmomenten de tijd wordt stil gezet. Hierdoor is het een sport van veel sprintjes en elke één of twee minuten wisselen alle spelers, een beetje zoals bij ijshockey.

Floorball is erg groot in Scandinavië en Midden-Europa. Het is een officiële sport in de World Games en erkend door het IOC.

Wordt een floorball business partner

De DF Foundation zoekt actief naar bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de ontwikkeling van de sport om met hen een partnerschap aan te gaan. Aangezien de Foundation events en toernooien organiseert, zijn partnerschappen mogelijk die geldelijk steun verlenen (sponsoring) maar ook die in de vorm van goederen of diensten steun verlenen.